sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Ruoka postaus

Nyt vihdoin ja viimein, ruoka postaus!

Tässä muutamia ruokia joita olen lähiaikoina kokkaillut ja nauttinut, Bon apetit!

Paprikaa, sipulia, kikherneitä



Intialainen kikherne kastike


Kyseessä siis intialainen kikherne kastike. Tässä ohje teille.

Tarvitset:
1 kpl paprikaa
400 g kikherneitä
1 iso tai 2 pientä sipulia
2 valkosipulin kynttä
1-2 dl turkkilaista jogurttia
1 prk tomaattimurskaa
kurkumaa, pippuria, jeeraa ja chiliä oman maun mukaan

Silppua vihannekset ja kuullota niitä hetki öljyssä pannulla. Lisää sekaan keitetyt ja huuhdellut kikherneet. Lisää mausteet ja anna kiehahtaa. Lisää joukkoon turkkilainen jogurtti  ja tarkasta maku. Tarjoile riisin tai couscousin kera.

Seuraavaksi punajuuri-linssi keittoa, punajuuret, linssit ja pavut ovatt ahkerasti käytössäni, niistä syntyy nopeaa ja hyvää ruokaa.

Tämä keitto maistuu ulkoilun jäkeen!


Punajuuri-linssikeitto
4 hengelle

150 g punakaalia
2-3 isoa punajuurta
1 iso porkkana
1 sipuli
1 lehtisellerin varsi
2 valkosipulin kynttä
1 rkl öljyä kuullottamiseen
1 litra vettä
2 kasvisliemi kuutiota
2 laakerinlehteä
1 prk (400g) vihreitä linssejä
1-2 rkl limen mehua

Kuori ja pilko vihannekset. Kuullota hetki öljyssä ja lisää vesi ja mausteet, lähes keiton ollessa valmis, lisää linssit ja limen mehu. Nauti rapean leivän kera. Ohje otettu jostakin lehdestä. Hyvää on!



Turkkilainen papupata


Tämä ruoka oli aivan taivaallisen hyvää. Suosittelen kokeilemaan.

Turkkilainen papupata
4 hengelle

4 dl papuja
1 kpl punasipuli
2 kpl valkosipulin kynsiä
3 rkl öljyä
3 tomaattia
1 tl jeeraa
1 dl lehtipersiljaa
1 tl mustapippuria
1 dl kuivaa valkoviiniä

Kuullota sipuli silppu pannussa hetkisen, lisää kuutioidut tomaatit ja mausteet ja anna hautua kunnes tomaatit ovat pehmenneet. Lisää pavut ja mausteet. Lisää hetken kuluttua valkoviini. Tarjoa couscousin kanssa.

Seuraavana vuorossa päivän pikapelastaja, sekameteli wokki. Aineiksi käy kaikki mitä kaapistä löytyy.





Hapanimelä sekameteli wokki

Punakaalia
Porkkanaa
Sipulia
Paprikaa
Ananasta
Lehtiselleriä
Valmista hapanimelä kastiketta
Sweet chili kastiketta
Soijaa
Tofua

Pilko vihannekset ja wokkaa ne öljyssä nopeasti. Lisää hapanimelä kastike. Tarjoilte paistetun tofun ja nuudelin kanssa.


Napolin pataa ja kurkkutilli salaattia sekä porkkana-appelsiini  raastetta

 Napolin pata tehty valmispussista, lisätty joukkoon soijarouhetta sekä linssejä.



 Haudutetut punajuuret ja intialaiset kasvispihvit.

3 kpl isoja punajuuria
1 tl sokeria
1,5 tl suolaa
vettä
Kolmen juuston kermaa

Kuori ja viipaloi punajuuret, keitä sokeri suola vedessä lähes kypsäksi asti, kaada vesi pois ja lisää kolmen juuston kermaa, anna hautua ja kerman sakeentua. Itse söin punajuuret valmis kasvispihvien kanssa sekä sekavihannesten.
Sekameteli munakas

2 kpl munia
1 tomaatti
1 sipuli
Herneitä
Fetaa

Sekoita munat kuohkeaksi ja lisää tilkka vettä sekaan. Heitä pannulle. Heitä sekaan pilkotut sipulit ja tomaatit, sekä herneet ja fetat. Paista kypsäksi. Nam!

Tässäpä tällä kertaa. Maistuisiko teille nämä pöperöt?





2 kommenttia:

  1. OIjoi.. Nam! :P

    En ole koskaan kyseisiä ruokia syönyt ja näytti niin hyvälle, että pakko on testailla!

    Suuret Kiitokset Näistä ohjeista!! :)

    Ihana blogi ja mahtava sinä! <3

    VastaaPoista
  2. kiitos! <3

    Nyt kaikki kokeilemaan, itse olen nyt täysin itämaisten erityisesti intialaisen ruuan ystävä! :)

    VastaaPoista