keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Ensimmäinen päivä Gümbetissa

Ensimmäinen aamu valkeni lämpöisenä. Suihkun jälkeen suuntasimme aamiaiselle, jossa oli paljon ruokaa tarjolla. Salaatteja, lämpösiä ruokia, leivoksia ja kokki paisteli munakkaita haluaville. Kyllä maistui!

Mitähän sitä söisi?


Aamiaisen jälkeen lähdimme uima-altaalle tunniksi, koska odotimme opasta saapuvan hotelliin. Tässä vaiheessa aamua oli jo +27 lämmintä. Opas tavatiin ja varattiin reissu kaupunki kierrokselle sunnuntaille.

Rantakatu aamulla




Suuntasimme siitä rantaan joka oli ihan hotellin edustalla. Nautimme lämmöstä, uimme meressä ja juotiin all inclusive juomia aurinkovarjon alla. Varattiin hamam eli turkkilainen sauna illaksi hotellin luokse.

Sanotaan, että Turkissa käyvän tulisi aina koettaa kerran elämässä hamamia. Noh, kyllä se olikin erikoinen kokemus. Ensin saunottiin samantyyppisessä saunassa kuin suomessa, sitten höyrysaunaan ja siitä jäähylle. Tämän jälkeen meidät vietiin pesupaikalle, makasimme lämpöisellä marmorilla ja turkkilaiset miehet kuorivat ja pesivät ihomme. Tämän jälkeen oli luvassa vielä hieronta sekä kasvonaamiot. Iho tuntui taivaallisen hyvältä hamamin jälkeen! Hinta tällä lystillä oli n. 30 e per henkilö/90 minuuttia.

Melooni slushia, nam!



parveke näkymää


Hamam otti koville, huilasimme hieman hotelli huoneessa ja lähdimme syömään hotellin ruokapaikalle. Illalla kiertelimme kojuja ja hieman Gümbetin keskustaa. Mukaan tarttui tällöin mukavasti ostoksia (ostoksista teen kokonaan erillisen postauksen). Menimme ajoissa nukkumaan. Ai nii! Tuolla muuten oli kovasti kulkukoiria ja kissoja, ne siellä parveili ympärihotellia ja oli oikein ihmisrakkaita. Eläinlääkärit päivystivät hotellin lähistöllä ja kiertelivät ja katselivat, että eläimillä oli hyvä olla. Aika pulleita ne eläimet oli kun ihmiset syöttivät niitä, minäkin vein aamiaiselta makkaraa koirille :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti